Het seizoen is begonnen!

Door: Jorick

Blijf op de hoogte en volg Jorick-Pieter

04 September 2008 | Verenigde Staten, Wilmington

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb en toch lijkt het voetbalkamp in Europa nog zo kort geleden. De tijd vliegt voorbij en dat is vooral de verdienste van het goddelijke weer (elke dag ongeveer 25 tot 30 graden), het vele voetballen en de gezelligheid.

Anderhalve week geleden kwam ik aan in Wilmington. De reis had me bijna 24 uur geduurd en ik was allemaal kapot. Randy Sarvis (Sarv) kwam me ophalen in zn gigantische amerikaanse auto.We besloten even een lekker hapje te gaan eten en hadden veel moeite om alle McDonald, BurgerKing, WaffleHouse en zelfs White Castle te negeren. Na het eten kwam ik aan bij de universiteit en het eerste wat ik te zien kreeg was het voetbalveld en het american football veld. Perfect gras en een aardige tribune. We hebben een eigen soort van bioscoop op de universiteit waar het team de gladiotor moest kijken. Onze coach is een grote fan van dramatische taferelen (Strength and honour) maar daar kom ik later wel op terug. Ik mocht gelijk naar bed want de volgende dag stonden er alweer 3 trainingen op het programma..

De volgende ochtend kreeg ik iets te horen wat me vaag bekent voorkwam... ik mocht WEER niet spelen! Ik moest eerst mn fysical doen, 100.000 papieren invullen, lesrooster maken, tour rond de campus volgen etc. etc. Na alles gedaan te hebben mocht ik eindelijk spelen, maar tegen die tijd had ik al 2 trainingen gemist. We trainen in preseason ongeveer 2 a 3 keer per dag 2 a 2.5 uur. Als de spieren pijn beginnen te doen moeten we om 7 uur in het zwembad zijn om 20 minuten lang te watertrappen. Opzich is het niet heel zwaar en het is super voor de teambuilding. We hebben ook een chique trainingsroom,die gebruikt wordt voor als we pijntjes hebben. Ze hebben een paar ijsbaden, hele warme baden, massagetafels, een nieuwe fitnessroom en altijd 2 a 3 studenten die hun major hebben in atletics training, die je behandelen wanneer en waaraan je maar wel. Ik was iets te laat voor de 3e training dus ik had geen goeie warming up gedaan. Bij mn eerste sprong verrekte ik al mn kuit en moest de rest van de training rustig aan doen. Dus Jorick mocht al na de eerste training in een ijsbad... Holy %$#@! Wat is dat koud. Je spieren trekken helemaal samen en in het begin doet het echt pijn. Vaak doe je het wel samen met een teamgenoot dus je moedigd elkaar aan om te blijven zitten. Na 20 minuten mag je eruit, maar tegen die tijd doet lopen al pijn dus vaak duurt een ijsbad een stuk langer dan die 20 minuutjes.

Op de universiteit heb je een paar gebouwen waar je kan slapen. Je hebt the AP, daar slapen alle freshmans. Je hebt the Village, dat zijn hele chique appartementen voor 4 personen waar je alleen in mag wonen als je een 4.0 GPA of hoger staat. (Dat is 8.5 en hoger) Je hebt the Commence, echte huisjes voor 3 personen die eigelijk alles hebben, wasmachines, drogers, keuken, vanalles. En je hebt friends, waar de rest woont. 2 Zweedse jongens en een peruaan wonen in de commence en dat zijn wel jongens waar ik heel veel mee omga. Ik ben de enige die geen voetballer als kamergenoot heeft, en aangezien alleen de sporters op de campus mogen zijn in preseason, heb ik nog geen kamergenoot. Ik sliep de eerste paar nachten bij de zweden op de bank, gewoon omdat we te lui en te moe waren om naar mn eigen kamer te gaan en gewoon omdat het veel gezelliger was bij hun dan in mijn kamer. De dagen erna stonden eigelijk allemaal in het teken van trainen, trainen en je schoolzaken op orde krijgen. Het universiteitssysteem hier is heel verschillend ten opzichte van het nederlandse. Omdat alle highschools hier zo;n verschillende qualiteit hebben kan je niet zomaar van je middelbare school naar medical school of lawschool ofzo gaan. Dus na je highschool gaat iedereen eerst 4 jaar naar een College of Universiteit om daar een minor en major te halen in whatever je maar wil. In je freshman jaar doe je nog niks met je major dus neem je gewoon wat vakken en kijk je wat je leuk vindt. Engels (writing) en wiskunde zijn verplicht en dan moet je er nog3 extra vakken bij kiezen. Ik heb psychology, criminal justice en economics gekozen. Ofja gekozen.. omdat ik later dan de meeste binnen gekomen was zaten bijna alle klassen al vol en deze waren nog vrij. Maar ik ben heel tevreden met mn rooster, ik kijk vooral uit naar criminal justice en psychology.

Donderderdag hadden we een intersquad match (freshmans en juniors tegen de sophomores en seniors) We hebben dit jaar 16!! freshmans, wat het totale aantal voetballers op ongeveer 40 spelers maakt. En aangezien er maar 11 kunnen spelen en iets van 9 reserves, moeten er 20 afvallen. Ik speelde erg sterk maar we werden toch flink afgemaakt. De meeste freshmans zijn niet heel erg goed. Geen goeie techniek, langzame handelingssnelheid en niet erg slim spel. Vrijdag hadden we een wedstrijd tegen de allumni, oudspelers. We speelde met, wat de coach zei onze beste 11, en ik stond in de basis. De wedstrijd was dramatisch en we werden flink weggetikt. Ik had hier en daar nog wel een lekkere actie en we kwamen zelfs voor met 1-0. We speelde 3 helfte van 30 minuten en de 3e helft kwamen de rest van de freshmans erin. Het was 3-1 in no time. Helaas verloren maar ik heb tenminste wel mn eerste minuten gemaakt.

Maandag begon de school. Ik begon met writing, calculus, psychology en economics. Flink pak voor een eerste dag maar het viel eigelijk allemaal wel mee. De leraren zijn goed en de klassen zijn niet heel groot vergeleken met nederlandse universiteiten. We zitten met ongeveer 20 tot 30 man in een klas. Vooral writing was leuk. Het is niet zoals nederlands les op de middelbare school waar je betogen en beschouwingen moet schrijven, hier mag je schrijven wat je wilt en vaak moeten het persoonlijke verhalen van vroeger zijn. Zo moesten we een stuk lezen over een man die opgehangen werd, de bewakers gingen na de executie een biertje met elkaar drinken en grapjes maken over vanalles en nogwat. Je moet een klein paper schrijven over hoe jij tegen dit verhaal aankeek. Kon je je identificeren met de gevangenen, kon je je identificeren met de bewakers (lachen na een vechtpartij op school misschien?) De lessen erna kregen we allemaal 1 zin en die zin moesten we uitbouwen tot een verhaal. We mochten zoveel imagination gebruiken als we wilde. Mijn verhalen zijn tot nu toe nog elke keer hardop voorgelezen door de juffrouw in de klas. Ik denk dat dat vooral komt omdat ik de humour er een beetje probeer in te houden. "It was a beautiful day, the birds were singing, the neighbours fountain splattered as a soft, but arrousing noise on the background and the clouds looked like whipped cream on top of a bucket, full of fresh picked cherries." Bij economics kregen we voor de fun een opdracht: what would you rather do, than read a book..? Mijn antwoord: "I would rather get wasted and spray peperspray in my own eyes, than to read a book." De leraar vond het zo grappig dat ik een zakje met m%m's kreeg!

De rest van de week ging voorbij met klassen, veel vrienden, heel veel gelach en nog veel meer voetbal (zelfs nu preseason afgelopen is en we gister onze eerste wedstrijd hebben gehad, trainen we nog steeds 2.5 uur per dag, soms zelfs 2x) Ik heb zelfs al een nacht geslapen in the Sig's house. The grootste fraternity van de universiteit. Echt een tophuis, doet me denken aan nederlandse kroegen. De geur van bloed, zweet en tranen.... kuch kuch...alcohol, sigaretten en verrot hout dus! Klinkt nasty maar de foto's komen eraan, dan kan je het zelf zien. Ik heb nog geen eigen laptop dus ik kan mn camera programma's nog niet installere.

Gister hadden we dus onze eerste wedstrijd. Het was een thuiswedstrijd en we hadden via facebook and flyers de hele school uitgenodigd. Helaas speelde het plaatstelijke highschool footballteam op onze universiteit en die trokken 2500!!! toeschouwers! Ze kaapte dus veel van onze toeschouwers weg en het begon nog eens te stormen als een gek, dus de wedstrijd begon een uur later. Ik stond helaas niet in de basis maar dat wist ik de dag ervoor al. De trainer werkt ook met de hesjes op een training, zodat je kan zien wie er wel en niet in de basis staat. In de kleedkamer dreunt Lil' Wayne uit de speakers en als de coach binnen komt zeggen we een voetbalgebed. Voor de wedstrijd maak je met je eigen team een spelerstunnel van spelers. Als een speler dan opgeroepen wordt rent hij erdoorheen, en sprint het veld op. Als iedereen opgeroepen is en op het veld staat wordt het nationale volkslied gespeeld. Toch raar om daar te staan, samen met robbert en de andere 4 zweedse jongens en het usa volkslied te moeten/mogen horen. De coach heeft ons al beloofd dat we ook een keer het nederlandse en zweedse volkslied gaan spelen. We speelde goed maar er werd niks gecreerd. 1 uitbraak van hun (buitenspel?!) en we stonden met 1-0 achter. In de rust ging de coach tekeer, tekeer als de storm die boven ons hoofd tekeer ging. (Goed he.. die writing lessen hahaha) Hij schreeuwde dat we geen geloof hadden, geen kracht, dat het niet in onze benen zat maar dat het tussen de oren zat en in ons hart. "You guys don't believe! I see it in your eyes, you guys are a bunch of woops! It's not in your legs, it's up here, and here!!" (Zichzelf slaand op de borst en hoofd) Zo ging het nog 10 minuten door maar het had wel een flink effect. Na 5 minuten stond het weer 1-1 en na een kwartiertje kwamen micheal (zweedse gozer, supersnel) en ik erin. Je naam wordt opgeroepen door de speaker en je mag erin, het publiek geeft je een flink applous en the brothers van de sig fraternity laten zich flink horen. Het was een hoge uittrap van de keeper, ik win mn kopbalduel, bal kaatst van een tegenstander terug mn voeten in, kaats de bal naar emil (andere zweedse jongen). Hij geeft een steekpaas naar micheal, micheal rent 3 jongens eruit, geeft hem laag voor, ik sliding hem half half erin en robbert maakt hem op de lijn af. 2-1!! We hielden de 2-1 vast en wonnen onze eerste wedstrijd. Na de wedstrijd kwamen we allemaal bij elkaar en de coach was weer helemaal happy, hij had bijna tranen in zn ogen. We speelde echt heel erg goed en speelde heel georganiseert en het resultaat was natuurlijk fantastisch. We vochten ervoor en geloofde in elke bal. Het was een heerlijke wedstrijd.

Na de wedstrijd was er het beruchte back2back feest, 2 avonden achter elkaar feest in the sig's house en we hadden gewonnen dus er was wel een reden voor een feestje. 1 dollar entree en je mag zoveel drinken als je kan. Het was weer een leuk weekendje...

Binnekort meer!

• 05 September 2008 - 06:54

Anne-Roos:

Leuk om te lezen dat je je zo goed vermaakt Jojo! En dat je al zo`n goede filosoof en writer wordt! En al een echte Amerikaan, gezien het stukje voor pap en mam ;-)
    We zullen je missen dit weekend!

Dikke kus van Anne-Roos

• 05 September 2008 - 07:16

Bieke:

Hee Jorick! Mooie verhalen zijn dit al zeg! leuk om te lezen :)
    Geniet van alles wat je daar mag meemaken en ik kijk uit naar je volgende verhaal!
    xxx

• 05 September 2008 - 08:20

Roel:

Leuk om te lezen dat het daar zo leuk is. En zo te lezen heb je nog steeds goede humor.

Gr Roel

• 05 September 2008 - 10:42

Robyn:

super verhaal
    en leuke fotos naja have fun daar !

kusje

• 05 September 2008 - 11:18

Guus:

Eej man, vette verhalen heb je al :P maareh kerel, op die laatste foto ziet je enkel dr egt niet relax uit! haha :P

Veel plezier nog man, en ik hoor t wel als er nog een verhaal bij komt!

Gr Guus

• 05 September 2008 - 14:11

Timo:

Klinkt zeeker vet YO-rick!!!

jaloezie komt naar boven!!

• 05 September 2008 - 19:45

Fabienne:

Ha die Jorick, jezus wat een mooi verhaal! Net een droom! Wat moet het heerlijk voor je zijn om zoveel te kunnen sporten. De foto's zien er echt top uit. Geniet van ieder momentje daar, maar dat doe je vast en zeker! Lekker spiermassa's kweken komende maanden, dan zie ik het resultaat wel op de foto's :P. (niet dat je die nu niet hebt natuurlijk ;)) Ik ben benieuwd naar je volgende verhaaltjes die nog komen. dikke kus!

• 07 September 2008 - 08:49

Rick Cremers:

Wat een verhalen en belevenisssen! Succes met de volgende wedstrijd.

En...eet je ook iedere morgen eieren met spek en hash browns bij bijvoorbeeld Denny's ?

• 07 September 2008 - 08:49

Rick Cremers:

Wat een verhalen en belevenisssen! Succes met de volgende wedstrijd.